| Autorius |
|
cuzar Naujokas

prisijungė: 24-November-07 vietove: Lithuania
Online Status: Offline Pranešimai: 28
|
| Posted: 29-November-07 prie 9:04pm | IP Logged
|
|
|
Sveiki. Cia labai daug snekama apie studijas, stojimus ir pan. o temu apie isgyvenima nelabai daug, nors lietuviams, manau, tai netgi labai aktualu.
Dabar, kai nebera jokiu paskolu gyvenimui ar kzk pasalpu/lengvatu, kaip reikia isgyventi? Nu gerai: "vaziuok, susirask part-time darba, dirbk, mokykis ir dziaukis". O jeigu nuvaziaves nerasiu darbo? Nu juk visai imanoma galimybe, o uznugario, bent jau pas mane, tai nera (turiu omeny tevu pinigus :) ).
kaip jus darot? Vaziuojat optimistiskai nusiteike, kad rasit darba ir viskas bus gerai?
aciu uz ats! :)
p.s.nepriminkit tik, kad yra paieska. ieskojau, bet ten arba senos temos, arba nieko konkretaus ir naudingo nepasakyta.
Edited by cuzar ant 29-November-07 prie 9:05pm
|
| Back to Top |
|
| |
KaMane Naujokas

prisijungė: 10-December-06 vietove: United Kingdom
Online Status: Offline Pranešimai: 16
|
| Posted: 29-November-07 prie 9:18pm | IP Logged
|
|
|
Geriausias "užnugaris" ieškant darbo - gera šnekamoji anglų kalba, dar
pasirašyk CV, susirask porą "referencų" iš praeitų darbų ar studijų,Tada per
2 savaites turėtum surasti eilinį darbą.
Be to, pozityvus nusiteikimas irgi labai prie sėkmės prisideda, todėl labai
svarbu nenukabinti nosies!!!
|
| Back to Top |
|
| |
SelfAdict Profesionalas

prisijungė: 27-March-07 vietove: United Kingdom
Online Status: Offline Pranešimai: 453
|
| Posted: 29-November-07 prie 10:02pm | IP Logged
|
|
|
Joa geras CV yra essential. As tiesa sakant turejau labai nekoki, nes nesu dirbus nei cia, nei lt. Bet vis tiek ejau i kiekviena parduotuve, kavines dalinau tuos CV. Kiekvienam vis kitaip pasiseka susirasti darba, o mano atveju tiesiog pasiseke, nes i CV atsiliepe tik viena viena, bet ten negavau tos vietos. Po kurio laiko pradejau ziurineti i skelbimus jobcentreplus saite (aka darbo birza) ir skambinau y kelias vietas, kol vienoj pasiule ateiti kita diena pokalbiui. Ir viskas, dabar turiu darba. Dar manau priklauso nuo vietoves. Miestelis kur as studinu nera didelis, o studentu ieskanciu darbo pilna, tad ir konkurencija nemaza. Todel man prireike menesio susirasti darba. Bet kaip sake KaMane - reikia nenukabinti nosies 
__________________ University of Kent: Bsc Biomedical Sciences. 3rd yr. Well actually a year of training in Bangkok :)
|
| Back to Top |
|
| |
sandrulitta Profesionalas

prisijungė: 13-November-06 vietove: Lithuania
Online Status: Offline Pranešimai: 388
|
| Posted: 01-December-07 prie 5:08pm | IP Logged
|
|
|
cuzar, vaziuok i toki miesta kaip Manchester, tai paskui galvosi, kaip cia nedirbt, o ne kaip cia darba susiradus cia jau nebe siaip ieskai darbo, bet galvoji, kur labiau noretum dirbti o svarbiausia: galvoji, kaip SUDERINTI mokslus ir darba. As pvz, turiu du darbus: dirbu per agentura padaveja/barmene (siuntineja i visokius renginius) ir Manchester United stadione (cia tik del idomumo, visgi garsi komanda, geriausias stadikas UK). Bet esme tame, kad jei dirbi, nebelieka laiko mokytis, jei mokaisi, nera laiko dirbti. Zodziu, svarbiausia balansas.
ai, ir dar svarbu prisiminti, kad atvaziavai mokytis, o ne dirbti. Nes bent jau mano darbas pakankamai idomus, ne siaip kokia kankyne, tad gali uzeiti noras dirbti kuo daugiau, o tada jau ir apie mokslus pasimirstum..
Na cia mano patirtis..
__________________ MANCHESTER UNIVERSITY
International Business, Finance & Economics - 2nd Year
|
| Back to Top |
|
| |
cuzar Naujokas

prisijungė: 24-November-07 vietove: Lithuania
Online Status: Offline Pranešimai: 28
|
| Posted: 03-December-07 prie 6:59pm | IP Logged
|
|
|
itariu ramiai mokytis neiseina, reikia lekt vos ne kaip zombiui is vienos vietos i kita.. :D bet cia jau kita tema.
gal dar kas atsakys ?
|
| Back to Top |
|
| |
kazkur__ Naujokas

prisijungė: 01-October-06 vietove: United Kingdom
Online Status: Offline Pranešimai: 43
|
| Posted: 18-January-08 prie 1:14am | IP Logged
|
|
|
universitetai paprastai turi jobshops, kuri yra daug skelbimu apie darbo vietas studentams (part-time), tai per jas pakankamai realu gauti darba. Siaip priklauso nuo miesto, CV ir pan. As isdalinau ale apie 20 CV ir dar kokia 10 anketu uzpildziau kol gavau darba. Esu tikrai juo patenkinta. Svarbiausiai nepasiduot ir isdalint kuo daugiau CV ir pan. Plius as vasara dirbau pries univera skotijoj. Per ziptravel radau darba ir pakankamai normaliai uzsidirbau pradziai.
|
| Back to Top |
|
| |
draugee Naujokas

prisijungė: 14-October-07 vietove: Lithuania
Online Status: Offline Pranešimai: 68
|
| Posted: 28-April-08 prie 6:27pm | IP Logged
|
|
|
o siaip ar is part-time imanoma pragyventi? Nes kai paziuriu accommodation, knygu kainas, plius maistas tai hmm....
__________________ UNI OF SOUTHAMPTON
|
| Back to Top |
|
| |
nerd Isibėgėjęs Narys

prisijungė: 29-November-07 vietove: United Kingdom
Online Status: Offline Pranešimai: 243
|
| Posted: 28-April-08 prie 7:12pm | IP Logged
|
|
|
eh, kaaaaip man neramu dėl pragyvenimo..:| Vieni draugai mokosi, dirba, visiškai išsilaiko save, bet tuo tarpu kiti pripažįsta, kad be vieno kito tūkstantėlio, kurį atsiunčia tėvai, neišsiverstų.
O aš, savižudė, be tėvų užnugario, dar kaime universitetą pasirinkau. Naiviai tikiuosi, kad darbą rasiu, kad sugebėsiu suderinti jį, studijas ir dar bent truputuką laisvalaikio liks. Atrodo, ko dar reikia--patirties turiu, rekomendacijas gausiu, noras ir ryžtas per kraštus liejasi, bet oi dreba širdis..!
__________________ Communication and Media studies
Loughborough University
|
| Back to Top |
|
| |
And1s Isibėgėjęs Narys

prisijungė: 20-June-07 vietove: Lithuania
Online Status: Offline Pranešimai: 177
|
| Posted: 29-April-08 prie 2:17pm | IP Logged
|
|
|
nerd wrote:
eh, kaaaaip man neramu dėl pragyvenimo..:|Vieni draugai mokosi, dirba, visiškai išsilaiko save, bet tuo tarpu kiti pripažįsta, kad be vieno kito tūkstantėlio, kurį atsiunčia tėvai, neišsiverstų.O aš, savižudė, be tėvų užnugario, dar kaime universitetą pasirinkau. Naiviai tikiuosi, kad darbą rasiu, kad sugebėsiu suderinti jį, studijas ir dar bent truputuką laisvalaikio liks. Atrodo, ko dar reikia--patirties turiu, rekomendacijas gausiu, noras ir ryžtas per kraštus liejasi, bet oi dreba širdis..!
|
|
|
Jeigu tik turi pasiryžimo ir noro - tuomet viskas bus gerai. Stebėdamas pažįstamus, pastebėjau, kad tie, kurie važiavo į UK ir tikrai norėjo ten studijuoti bei optimistiškai į viską žvelgė (na žinai, kad gaus darbą, turės iš ko pragyventi ir pan.), tiems ir pasisekė :) Tad head up! Everything will be fine :)
__________________ University of Sheffield, International Politics and East Asian Studies - Unconditional
|
| Back to Top |
|
| |
draugee Naujokas

prisijungė: 14-October-07 vietove: Lithuania
Online Status: Offline Pranešimai: 68
|
| Posted: 29-April-08 prie 8:36pm | IP Logged
|
|
|
o as ne darbo patirtimi pasigirt negaliu... ai bet vistiek tikiuos kad viskas bus oki . tik kazkaip nedrasu, ypac tas visas procesas darbo ieskojimo..
__________________ UNI OF SOUTHAMPTON
|
| Back to Top |
|
| |
Powka Narys

prisijungė: 07-June-08 vietove: Lithuania
Online Status: Offline Pranešimai: 126
|
| Posted: 09-June-08 prie 9:30pm | IP Logged
|
|
|
O ką manote, ar įmanoma ir ar protinga būtų atvykti pora savaičių prieš "oficialu" atvykimą į UK ir pasivaikščioti, pasižvalgyti ir susirasti darbą (kokiai dienai išsinuomoti kur pragyventi)? Įmanoma būtų susitarti, kad maždaug "aš atvykstu čia po poros savaičių ir galėčiau iš karto dirbti pradėti" ar nelabai?
|
| Back to Top |
|
| |
Emily Naujokas

prisijungė: 10-June-08 vietove: Lithuania
Online Status: Offline Pranešimai: 2
|
| Posted: 10-June-08 prie 12:23pm | IP Logged
|
|
|
Sveiki.
Mane taip pat domina temos apie darba UK ir studijas, apie ju balansa ir,apskritai, noreciau suzinoti daugiau atsiliepimu is Anglijoje dirbanciu ir studijojanciu studentu.
Pagarbiai
Edited by Emily ant 10-June-08 prie 12:24pm
|
| Back to Top |
|
| |
|
|